Cum alegem culoarea jaluzelelor exterioare?

jaluzele de exterior 3Culoarea jaluzelelor exterioare este deosebit de importanta, atat pentru spatiul exterior al casei, dar mai ales pentru spatiul interior, pentru eficienta blocarii luminii , a transferului de caldura dinspre exterior catre incinta.

Un raspuns sigur este mereu o culoare neutra de genul gri, bej, alb, crem, care se poate asorta cu o multime de culori si arhitecturi, atat exterioare cat si interioare. In plus, la schimbarea culorii fatadei, nu se cere neaparat si schimbarea jaluzelelor pentru o re-asortare in culoare.

Pe langa acest aspect, mai este unul , sa zicem asa practic. Pe o culoare neutra, acumularea prafului e mai putin vizibila, astfel incat va ofera o perioada mai mare de timp pana la aparitia necesitatii de curatare. Sigur ca, pentru a va proteja  impotriva alergenilor, acest detaliu nu este semnificativ, insa poate deveni daca jaluzelele sunt amplasate la casa dumneavoastra de vacanta.

In ceea ce priveste alegerea culorilor “statement”, cele personalizate casei dumneavoastra, este important initial sa va decideti daca doriti culori deschise sau culori inchise. Pentru o casa mica, cu incaperi de dimensiuni relative reduse sau foarte incarcate de mobilier, culorile foarte inchise (maro, brun, negru, violet), contrastante cu aspectul exterior al casei, sunt destul de problematice. Reduc simtitor cantitatea de lumina dar totodata dau o senzatie incomoda, nu neaparat de camera rece, pentru ca, asa cum se stie, culorile inchise inmagazineaza mai multa caldura decat cele deschise.  Aceste culori se potrivesc mai bine caselor cu mai multe etaje, cu ferestre inalte, fara detalii deosebite, si se constituie ca un decor suplimentar de fatada.