De ce ne plac jaluzelele exterioare?

jaluzele exteriorJaluzelele exterioare sunt jaluzele cu lamele orizontale, foarte eficiente atat pentru umbrire cat si pentru protectia ferestrei contra intemperiilor. Ele sunt usor de actionat indiferent daca au comanda mecanica sau electrica.

Ca orice tip de jaluzea si jaluzelele exterioare au avantaje si dezavantaje. Cateva dintre ele sunt mentionate mai jos astfel incat, daca va doriti achizitia unui astfel de sistem de umbrire, sa stiti ce sa alegeti.

Unul dintre avantajele pe care le au jaluzelele exterioare fata de celelalte tipuri de jaluzele este protectia termica ridicata. Evitand incalzirea sticlei geamului, si mai ales, evitand ca razele de soare sa ajunga pe sticla, transferul de caldura catre incinta este mai greoi si ca urmare a acestui fapt, nu doar cantitatea de lumina este mai mica, dar si cantitatea de caldura transferata catre camera este mai mica. Pe perioada de iarna, din contra, jaluzelele exterioare protejeaza ferestrele de temperaturi scazute. In acelasi timp, insa, intreaga problema a socurilor termice, a degradarilor prin expunere la razele soarelui se muta de la fereastra catre jaluzele. Acestea trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente la intemperii, la soare, la frig si, ceea ce nimeni nu ia in calcul, noxele din aerul atmosferic, ploile acide s.a.m.d. Sticla rezista foarte bine la acesti factori, din acest motiv, materialele alese pentru fabricarea jaluzelelor exterioare trebuie sa aiba o rezistenta comparabila cu a sticlei, pentru a fi eficiente.

In general se folosesc materiale cu inertie chimica mai mare, si daca este posibil cu greutate specifica mai mica. In aceasta categorie intra aluminiul, iar jaluzelele de aluminiu, fie ca sunt montate sub tecuiala, fie ca sunt aplicate peste aceasta si protejate la partea superioara de un profil U, sunt rezistente si la factori termici, si la factori chimici, precum si la curenti de aer cu viteze mari.

Un alt avantaj al jaluzelelor exterioare il constituie manevrabilitatea mare si scoaterea in afara camerei a lamelelor care se incarca cu praf destul de usor. Chiar daca jaluzelele de interior se igienizeaza relativ usor, pentru astmatici sau pentru persoanele alergice la praf, diferenta intre jaluzele interioare si exterioare, poate fi destul de mare.

Mai mult decat atat, jaluzelele exterioare confera intimitate, dau un aspect interesant fatadei, sunt manevrate din interior, nefiind necesara deschiderea ferestrei pentru a modifica gradul de umbrire.

Cu mai multe detalii, va sta la dispozitie firma Suntech, prin Shadeon Romania, care este unul dintre cei mai apreciati furnizori de jaluzele exterioare cu lamele de aluminiu.

EXTERIOARE