UTILITATEA JALUZELELOR DE EXTERIOR

z_90_foto_12De ce sa investim in jaluzele de exterior? Argumentele aduse atat de producatori cat si de consumatori sunt de natura sa convinga in momentul in care apare aceasta intrebare.

Evitate multa vreme, sau lasate pe locul doi dupa jaluzelele de interior, in principal din cauza costurilor, in prezent este din ce in ce mai mult inteleasa utilitatea si superioritatea  jaluzelelor de exterior in cazul caselor, cladirilor de birouri, atelierelor sau depozitelor – in mod deosebit al constructiilor cu fatada spre sud.

Ferestrele, fatadele, terasele sau orice alte zone mari din sticla pot beneficia de protectia oferita de acestea.  Elementul estetic adaugat constructiei este  avantajul  ce poate fi direct observat, materialele din care sunt produse jaluzelele exterioare fiind de cea mai buna calitate, rezistente la intemperii  si usor de intretinut.

Criteriul de baza care sta la originea alegerii acestor jaluzele, in detrimentul altor produse din aceeasi categorie, il constituie capacitatea de a controla efectele negative ale soarelui. Acesta nu va mai patrunde in casa, nu va mai strica mobila scumpa ori nu va supraincalzi peretii si, nu in ultimul rand, vor ajuta la pastrarea intimitatii.  Elementele jaluzelelor pot fi controlate: se stabileste cu usurinta gradul de lumina care sa patrunda in incaperea protejata. Astfel, prin comparatie cu jaluzelele de interior, a fost demonstrata capacitatea superioara a acestora de a impiedica patrunderea in locuinte a luminii transformate in caldura care va fi absorbita si reflectata spre exterior.  Pe durata sezonului cald,  aerul conditionat va fi mai putin folosit ceea ce duce la o scadere a consumului de energie electrica. Reciproca este valabila in aceeasi masura: in anotimpurile reci se poate pastra vreme mai indelungata caldura produsa in interior.

Avantajul care apare ca evident in folosirea jaluzelelor de exterior pentru apartamentele din marile orase este izolarea fonica oferita de acestea si, nu in ultimul rand, functia de antiefractie disponibila la anumite tipuri prin montarea de inchizatori speciale.

Un ultim aspect care recomanda folosirea jazulelelor exterioare este, dincolo de aparente, manipularea fara dificultate a acestora, fie ca sunt dotate cu sistemul de manevrare manual ori cu cel electric cu buton sau telecomanda.

EXTERIOARE